HovedinnholdSalg – Gjør et kupp på turklær & turutstyr »

Pannekaker over åpen ild

På denne tiden av året liker jeg å ta med meg pannekakerøren ut i naturen og bake pannekaker over åpen ild. Jeg forbereder så mye som mulig hjemme, slik at jeg virkelig kan nyte den kjølige luften og trærnes skiftende farger når jeg er ute i naturen. Et tips er å lage røren dagen før og la den stå i kjøleskapet, slik at ingrediensene får tid til å svelle og sette smak.

Amerikanske pannekaker

8-10 stykker

  • 4 egg
  • 300 g mel (5 dl)
  • 14 g bakepulver (3 ts)
  • 5 g bikarbonat (1 ts)
  • 3 g salt (1/2 ts)
  • 60 g sukker (3/4 dl)
  • 15 g vaniljesukker (1 1/2 ss)
  • 50 g smør
  • 110 g egg (2 stk)
  • 350 g skummet melk (4 dl)

Gjør slik:

  • Smelt smøret i en kjele og visp det sammen med eggene og skummetmelken i en bolle.
  • Tilsett de tørre ingrediensene og visp til en jevn røre. La stå i kjøleskapet i 30 minutter.
  • Varm opp en stekepanne på middels høy varme, smør pannen og fordel ca. 1/2 dl røre jevnt i midten av pannen. Stek i 1 1/2-2 minutter. Snu pannekaken så snart den har fått en fin gyllenbrun farge på undersiden. Gjør det samme på neste side!

Klassiske pannekaker

  • 150 g hvetemel (2 1/2 dl)
  • 9 g vaniljesukker (1 ss)
  • 25 g strøsukker (2 ss)
  • 30 g smør (2 ss)
  • 165 g egg (3 stk)
  • 600 g melk (6 dl)

Gjør slik:

  • Bland hvetemel, vaniljesukker, sukker og salt i en bolle.
  • Smelt smøret i en kjele.
  • Visp inn halvparten av melken i de tørre ingrediensene til en jevn røre. Bland inn egg, resten av melken og smeltet smør. La hvile i kjøleskapet i 30–60 minutter.
  • Varm en stekepanne og ha i litt smør. Hell i 1/2–1 dl røre i pannen, jo mer røre desto tykkere pannekaker. La røren renne jevnt ut i stekepannen og snu når bunnen har fått en fin gyllenbrun farge.

Baker og konditor: Roy Fares | Tekst: Andreas Björkman | Foto: Martin Stenmark