HovedinnholdSalg – Gjør et kupp på turklær & turutstyr »

Soppsmørbrød

Soppstuing

Ingredienser (4 porsjoner):

  • 4 skiver godt brød
  • Ca. 500 g valgfri sopp, gjerne selvplukkede kantareller
  • 1 gul løk
  • 2 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 3 dl fløte
  • Fersk persille
  • Salt
  • Pepper
  • Revet parmesanost

Gjør som følger:

  • Rengjør soppen og skjær den i mindre biter. Hakk løken fint.
  • Varm opp en stekepanne på komfyren eller over åpen ild.
  • Tilsett soppen og stek den i væsken.
  • Tilsett smør og løk, og la det surre sammen med soppen i noen minutter.
  • Dryss over melet og bland, hell deretter i fløten og kok opp.
  • Smak til med salt, pepper og fersk persille.
  • Rist brødet, gjerne et godt surdeigsbrød, lett i stekepannen og ha over soppstuingen. Topp med revet parmesan.