HovedinnholdUtvidet åpent kjøp til 20. januar 2025* »

Bakt purre med saltstekt asparges, parmesan & brunet smør med hasselnøtter

Matkreatør: Henrik Orre | Fotograf: Martin Stenmark

2 personer

Ingredienser:

  • 1 stor purre
  • 8-10 grønne asparges
  • 30 g smør
  • 1 ss hasselnøtter
  • En liten bit parmesan
  • Salt og sort pepper
  • Olivenolje til steking

Slik gjør du:

  • Legg purren rett i glørne og la den ligge der til den føles myk, ca. 20 minutter. Ikke vær redd, den kommer til å brenne!
  • Skjær av ca. 3-4 cm i bunnen av aspargesen, skjær resten i grove biter. Stek aspargesen med olivenolje i en varm stekepanne over ilden. Krydre med litt salt.
  • Brun smøret i en liten kjele eller panne, tilsett de grovhakkede hasselnøttene.
  • Skjær purren på langs, fjern den bløtbakte innmaten og skjær den i mindre biter.
  • Legg asparges og purre på en tallerken eller på litt ved. Hell over litt brunt smør og avslutt med å rive parmesan over retten.