Bakt purre med saltstekt asparges, parmesan & brunet smør med hasselnøtter
Matkreatør: Henrik Orre | Fotograf: Martin Stenmark
2 personer
Ingredienser:
- 1 stor purre
- 8-10 grønne asparges
- 30 g smør
- 1 ss hasselnøtter
- En liten bit parmesan
- Salt og sort pepper
- Olivenolje til steking
Slik gjør du:
- Legg purren rett i glørne og la den ligge der til den føles myk, ca. 20 minutter. Ikke vær redd, den kommer til å brenne!
- Skjær av ca. 3-4 cm i bunnen av aspargesen, skjær resten i grove biter. Stek aspargesen med olivenolje i en varm stekepanne over ilden. Krydre med litt salt.
- Brun smøret i en liten kjele eller panne, tilsett de grovhakkede hasselnøttene.
- Skjær purren på langs, fjern den bløtbakte innmaten og skjær den i mindre biter.
- Legg asparges og purre på en tallerken eller på litt ved. Hell over litt brunt smør og avslutt med å rive parmesan over retten.