HovedinnholdUtvidet åpent kjøp til 20. januar 2025* »

Blåbærpai

I tjue år har kokken Paul Svensson arbeidet for mindre matsvinn, sesongbaserte råvarer og bærekraftig mat. Nå er turen kommet til frukt- og bærriket.

Oppskrift: Paul Svensson

Ingredienser (4 porsjoner):

  • 500 g blåbær (kan blandes med andre bær)
  • 1 ss potetmel
  • 150 g hvit sjokolade
  • 50 g smør
  • 50 g granolje eller olivenolje
  • 0,5 dl lys sirup
  • 2 ss melk
  • 3 dl havregryn
  • 1,5 dl mel ½ ts bakepulver
  • 1 dl sukker
  • Server med vaniljekrem eller havrekrem

Slik gjør du det:

  • Smelt smør sammen med olje, melk og sirup.
  • Bland alle tørre ingredienser og rør dem inn i smøret. La avkjøle.
  • Bland med hakket hvit sjokolade. Legg i en pose eller matboks og ta med i sekken.
  • Smuldre deigen i stekepannen på stormkjøkkenet og rist den i noen minutter. Rør til blandingen begynner å bli gyllenbrun og sprø. Legg blandingen til side.
  • Bland blåbær og potetmel i den samme stekepannen. Sett stekepannen tilbake på komfyren og varm opp under lokk. Rør litt om gangen til kompotten blir kremete.
  • Fordel crumblen over kompotten og server med rå bær og vaniljekrem.
  • Drypp til slutt på litt granolje/olivenolje eller nyplukkede granskudd.