Blåbærpai
I tjue år har kokken Paul Svensson arbeidet for mindre matsvinn, sesongbaserte råvarer og bærekraftig mat. Nå er turen kommet til frukt- og bærriket.
Oppskrift: Paul Svensson
Ingredienser (4 porsjoner):
- 500 g blåbær (kan blandes med andre bær)
- 1 ss potetmel
- 150 g hvit sjokolade
- 50 g smør
- 50 g granolje eller olivenolje
- 0,5 dl lys sirup
- 2 ss melk
- 3 dl havregryn
- 1,5 dl mel ½ ts bakepulver
- 1 dl sukker
- Server med vaniljekrem eller havrekrem
Slik gjør du det:
- Smelt smør sammen med olje, melk og sirup.
- Bland alle tørre ingredienser og rør dem inn i smøret. La avkjøle.
- Bland med hakket hvit sjokolade. Legg i en pose eller matboks og ta med i sekken.
- Smuldre deigen i stekepannen på stormkjøkkenet og rist den i noen minutter. Rør til blandingen begynner å bli gyllenbrun og sprø. Legg blandingen til side.
- Bland blåbær og potetmel i den samme stekepannen. Sett stekepannen tilbake på komfyren og varm opp under lokk. Rør litt om gangen til kompotten blir kremete.
- Fordel crumblen over kompotten og server med rå bær og vaniljekrem.
- Drypp til slutt på litt granolje/olivenolje eller nyplukkede granskudd.