Carbonara vegetar med rosenkål
4-6 personer
- 400 g pasta
- 2 gule løk
- 1 kg rosenkål
- 4 dl havrekrem
- 1 ts salt
- 1/2 ts malt svart pepper
- 2 ts røkt paprika
- Rapsolje
Slik gjør du:
- Hjemme: Kok pastaen al dente, hakk løken og halver rosenkålen. Legg i separate skåler. Hell havrekremen i et glass med tettsluttende lokk, og rør inn salt, sort pepper og røkt paprika.
- På plass: Når stekepannen eller stekehellen er varm, heller du på en god skvett rapsolje og deretter rosenkålen. Rør ofte slik at det ikke brenner seg fast.
- Tilsett løken etter ca. 5 minutter eller når rosenkålen har fått fin farge. Stek videre i ca. 5 minutter til under hyppig omrøring.
- Rist glasset med havrekrem og hell det over grønnsakene, etterfulgt av pastaen. Rør rundt og la det småkoke i et minutt eller to, slik at pastaen varmes opp. Server med det samme.
Matkreatør: Sophia Miracolo | Fotograf: Michael Miracolo