HovedinnholdUtvidet åpent kjøp til 20. januar 2025* »

Carbonara vegetar med rosenkål

4-6 personer

  • 400 g pasta
  • 2 gule løk
  • 1 kg rosenkål
  • 4 dl havrekrem
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts malt svart pepper
  • 2 ts røkt paprika
  • Rapsolje

Slik gjør du:

  • Hjemme: Kok pastaen al dente, hakk løken og halver rosenkålen. Legg i separate skåler. Hell havrekremen i et glass med tettsluttende lokk, og rør inn salt, sort pepper og røkt paprika.
  • På plass: Når stekepannen eller stekehellen er varm, heller du på en god skvett rapsolje og deretter rosenkålen. Rør ofte slik at det ikke brenner seg fast.
  • Tilsett løken etter ca. 5 minutter eller når rosenkålen har fått fin farge. Stek videre i ca. 5 minutter til under hyppig omrøring.
  • Rist glasset med havrekrem og hell det over grønnsakene, etterfulgt av pastaen. Rør rundt og la det småkoke i et minutt eller to, slik at pastaen varmes opp. Server med det samme.

Matkreatør: Sophia Miracolo | Fotograf: Michael Miracolo