HovedinnholdUtvidet åpent kjøp til 20. januar 2025* »

Falafel

  • 250 g tørkede gule erter
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • 1-2 ss varmt vann
  • 1/2 dl frossen persille
  • 1 ts røkt paprika
  • 1/2 ts paprikapulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1/2 ts sambal oelek
  • 2 ss peanøttsmør/tahini
  • Salt og pepper
  • Olje til steking

Hjemme:

  • Legg de gule ertene i bløt i minst 12 timer.
  • Hakk den gule løken og hvitløken grovt. Løs opp buljongterningen i vann. Tøm vannet fra ertene og blend sammen med løk, hvitløk, buljong, persille, tørkede krydder, sambal oelek og peanøttsmør/tahini til en helt jevn røre.

Saus

  • 2 fedd hvitløk
  • 2 dl yoghurt
  • 1 ss tomatpuré
  • 1/2 ts sambal oelek
  • salt, pepper

Hjemme:

  • Riv/press hvitløken og bland den i yoghurten sammen med de andre ingrediensene. Smak til med salt og pepper.

Pita

  • 4 dl hvetemel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 1 dl vann
  • 1/2 ss raps- eller olivenolje

Hjemme:

  • Bland sammen de tørre ingrediensene.
  • Pakk inn valgfritt tilbehør, som grønnsaker, fetaost osv.

Ute:

  • Bland vann og olje med de tørre tortillaingrediensene. Elt sammen til en deig. Del deigen i fire deler og kjevle ut til runde, flate kaker.
  • Stek tortillaene i en tørr, varm stekepanne. Snu dem når de har fått farge. Hold dem i et håndkle slik at de ikke tørker ut. Varm opp oljen og form falafelrøre til kuler eller karbonader med en skje og stek til de er gyllenbrune. Server med brød og tilbehør.

Matskaper: Hanna Olvenmark | Fotograf: Johanna Jonsson