HovedinnholdUtvidet åpent kjøp til 20. januar 2025* »

Fisk i folie over åpen ild

4 personer

  • 5 middels store poteter
  • 300 g hvit fisk, for eksempel hyse eller torsk
  • 300 g rød fisk, for eksempel laks
  • 1 gul løk
  • 1 tynnskivet fennikel
  • 4 delte røde tomater
  • 2 høvlede gulrøtter
  • 50 g smør, høvlet over fisken
  • 1 sitron
  • Noen kvister timian og dill

Slik gjør du:

  • Forhåndskok potetene og legg dem i foliepakken. Legg dobbelt lag folie i bunnen slik at det holder tett.
  • Skjær fisken i terninger hjemme og legg i vann og salt. Hell av og legg i pakken.
  • Fyll på med fargerike grønnsaker som tomat, løk, gulrøtter og fennikel.
  • Krydre med urtesalt, høvl noen skiver smør og riv litt sitronskall over. Avslutt med en kvist timian og/eller dill.
  • Legg pakkene direkte på risten eller glørne.
  • Et tips er å dele litt på bålet slik at du tar de glødende bitene til siden for matlaging og lar de brennende bitene varme rundt bålet.

Matkreatør: Lina Eriksson, fotograf: Martin Stenmark