Fisk i folie over åpen ild
4 personer
- 5 middels store poteter
- 300 g hvit fisk, for eksempel hyse eller torsk
- 300 g rød fisk, for eksempel laks
- 1 gul løk
- 1 tynnskivet fennikel
- 4 delte røde tomater
- 2 høvlede gulrøtter
- 50 g smør, høvlet over fisken
- 1 sitron
- Noen kvister timian og dill
Slik gjør du:
- Forhåndskok potetene og legg dem i foliepakken. Legg dobbelt lag folie i bunnen slik at det holder tett.
- Skjær fisken i terninger hjemme og legg i vann og salt. Hell av og legg i pakken.
- Fyll på med fargerike grønnsaker som tomat, løk, gulrøtter og fennikel.
- Krydre med urtesalt, høvl noen skiver smør og riv litt sitronskall over. Avslutt med en kvist timian og/eller dill.
- Legg pakkene direkte på risten eller glørne.
- Et tips er å dele litt på bålet slik at du tar de glødende bitene til siden for matlaging og lar de brennende bitene varme rundt bålet.
Matkreatør: Lina Eriksson, fotograf: Martin Stenmark