Fisketaco
Guacamole
- 1 avocado
- 1/2 presset hvitløksfedd
- 1/3 fersk chili
- 3 ts fersk limejuice
- Koriander
- Olivenolje
- Salt
- Svart pepper
Fjern steinen fra avocadoen og mos den i en bolle, gjerne med litt biter igjen for konsistens. Tilsett hvitløk, limejuice og hakket chili. Smak til med salt, pepper, olivenolje og koriander.
Srirachaaioli
- 1 hvitløksfedd
- 1 1/2 dl majones
- 2-3 ts srirachasaus
Press hvitløksfeddet i majonesen og smak til med srirachasaus etter smak og behag.
Syltet rødløk
- 0,5 dl
- 24% eddik
- 1 dl sukker
- 1 dl vann
- 1 rødløk
Varm opp eddik, sukker og vann i en kjele til sukkeret harl øst seg opp. Sett til side og la avkjøles. Skjær løken i tynne strimler og legg den i eddik blandingen. La stå i minst én time før servering.
Fritert fisk
- Fiskefilet uten skinn
- Panko
- 1 egg
- Mel
Skjær fisken i passende biter. Rull bitene først i mel, dypp dem deretter i det oppvispede egget og avslutt med å vende dem i panko. Pass på at alt er godt dekket for best resultat ved fritering. Jeg friterte i rapsolje.
Til servering
- Grillet forkokt mais
- Mango
- Hvitkål eller spisskål
- Tomat
- Tortillabrød
- Koriander
- Lime
- Chili
- Flaksalt
Hvis du ønsker å lage en vegetarisk variant, kan du erstatte fisken med halloumi. Paner og friter den på samme måte.
Matkreatør: Matilda Leijon, fotograf: Hannes Ribbner