HovedinnholdUtvidet åpent kjøp til 20. januar 2025* »

Fisketaco 

Guacamole 

  • 1 avocado
  • 1/2 presset hvitløksfedd
  • 1/3 fersk chili
  • 3 ts fersk limejuice
  • Koriander
  • Olivenolje
  • Salt
  • Svart pepper

Fjern steinen fra avocadoen og mos den i en bolle, gjerne med litt biter igjen for konsistens. Tilsett hvitløk, limejuice og hakket chili. Smak til med salt, pepper, olivenolje og koriander.

Srirachaaioli 

  • 1 hvitløksfedd
  • 1 1/2 dl majones
  • 2-3 ts srirachasaus

Press hvitløksfeddet i majonesen og smak til med srirachasaus etter smak og behag.

Syltet rødløk 

  • 0,5 dl
  • 24% eddik
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 rødløk

Varm opp eddik, sukker og vann i en kjele til sukkeret harl øst seg opp. Sett til side og la avkjøles. Skjær løken i tynne strimler og legg den i eddik blandingen. La stå i minst én time før servering.

Fritert fisk 

  • Fiskefilet uten skinn
  • Panko
  • 1 egg
  • Mel

Skjær fisken i passende biter. Rull bitene først i mel, dypp dem deretter i det oppvispede egget og avslutt med å vende dem i panko. Pass på at alt er godt dekket for best resultat ved fritering. Jeg friterte i rapsolje.

Til servering 

  • Grillet forkokt mais
  • Mango
  • Hvitkål eller spisskål
  • Tomat
  • Tortillabrød
  • Koriander
  • Lime
  • Chili
  • Flaksalt

Hvis du ønsker å lage en vegetarisk variant, kan du erstatte fisken med halloumi. Paner og friter den på samme måte.

Matkreatør: Matilda Leijon, fotograf: Hannes Ribbner