Fyldig skogssuppe med feltovnsbrød
Matskapere & fotografer: Forrest & Indiana D'Andreae
4 personer
Suppe:
- 1 stor gul løk
- 1 gulrot
- 3 dl hvitvin
- 5 dl vann
- 3 dl fløte
- 2 buljongterninger
- Smak til med salt, pepper & chiliflakes Smør til steking av løken
Tilsett ingredienser fra skogens spiskammer
Vi fant følgende:
- Kirsebærkål
- Brennesle
- Kantareller
- Traktkantareller
- Ca. 10 einerbær
Eller velg andre smaker som du finner i naturen og som du synes passer godt.
Gjør slik:
- Fres løk, gulrot, kirsebærkål og sopp i smør.
- Hell på vann, hvitvin og fløte.
- Smak til med krydder du har tatt med og det du har funnet i løpet av dagen.
- La det småkoke til det blir en fyldig suppe.
- Feltovnsbrød med oliven & hvitløk
- 1 pose tørrgjær
- 6 dl hvetemel
- 2,5 dl vann
- 1 ss sukker
- 2 fedd hvitløk
- 10 oliven i skiver
- En klype flaksalt
- En klype oregano
Slik lager du deigen:
- Varm opp vannet til det er lunkent og bland inn gjær og sukker.
- La stå i 5 minutter (benytt anledningen til å hakke hvitløk og oliven).
- Bland inn mel, hvitløk, oliven, salt og oregano og elt til en jevn deig.
- La heve i 1 time. Smør feltovnen med olje og sett inn deigen.
- Sett feltovnen på glørne og legg glør på lokket (slik at brødet får over- og undervarme).
- Snu feltovnen mot ilden med jevne mellomrom, hold øye med brødet og ta det av når det ser ferdig/gyllenbrunt ut.
- Nyt det på et vakkert sted.