HovedinnholdUtvidet åpent kjøp til 20. januar 2025* »

Fyldig skogssuppe med feltovnsbrød

Matskapere & fotografer: Forrest & Indiana D'Andreae

4 personer

Suppe:

  • 1 stor gul løk
  • 1 gulrot
  • 3 dl hvitvin
  • 5 dl vann
  • 3 dl fløte
  • 2 buljongterninger
  • Smak til med salt, pepper & chiliflakes Smør til steking av løken

Tilsett ingredienser fra skogens spiskammer

Vi fant følgende:

  • Kirsebærkål
  • Brennesle
  • Kantareller
  • Traktkantareller
  • Ca. 10 einerbær

Eller velg andre smaker som du finner i naturen og som du synes passer godt.

Gjør slik:

  • Fres løk, gulrot, kirsebærkål og sopp i smør.
  • Hell på vann, hvitvin og fløte.
  • Smak til med krydder du har tatt med og det du har funnet i løpet av dagen.
  • La det småkoke til det blir en fyldig suppe.
  • Feltovnsbrød med oliven & hvitløk
  • 1 pose tørrgjær
  • 6 dl hvetemel
  • 2,5 dl vann
  • 1 ss sukker
  • 2 fedd hvitløk
  • 10 oliven i skiver
  • En klype flaksalt
  • En klype oregano

Slik lager du deigen:

  • Varm opp vannet til det er lunkent og bland inn gjær og sukker.
  • La stå i 5 minutter (benytt anledningen til å hakke hvitløk og oliven).
  • Bland inn mel, hvitløk, oliven, salt og oregano og elt til en jevn deig.
  • La heve i 1 time. Smør feltovnen med olje og sett inn deigen.
  • Sett feltovnen på glørne og legg glør på lokket (slik at brødet får over- og undervarme).
  • Snu feltovnen mot ilden med jevne mellomrom, hold øye med brødet og ta det av når det ser ferdig/gyllenbrunt ut.
  • Nyt det på et vakkert sted.