HovedinnholdUtvidet åpent kjøp til 20. januar 2025* »

Grillet ostesmørbrød

(2 stk)

Foto: Martin Stenmark

Sandhäxan i Stockholm eiesog drives av vennene Mattias Svensson, Fredrik Sundberg, Jerka Johansson og William Thorén. Høsten 2023 ga de ut boken "Sandhäxans magiska mackor".

  • Ingredienser:
  • 6 skiver hjemmelagd brød
  • 100 g smør til steking

Osteblanding:

  • 6 skiver emmentalost
  • 6 skiver amerikansk cheddar
  • 2 dl revet cheddar
  • 1/2 revet mozzarella

Til servering:

  • Sterk saus
  • En stor håndfull lettsaltede, litt grove chips
  • Ketchup
  • En liten bit parmesan
  • Salt og nykvernet sort pepper

Fremgangsmetode:

  • Tenn opp bålet, vent på jevn flamme og forvarm jernet. Smør smør på den ene siden av brødskivene og legg dem på stekeplaten.
  • Topp hver brødskive med 1 skive emmentalost, 1 skive cheddar og varm saus etter smak. Fordel cheddar og mozzarella på 4 av de 6 brødskivene.
  • Stek i ca. 3 minutter, eller til brødet er sprøtt og osten er smeltet og gyllen.
  • Ta jernet av bålet, og legg opp retten ved å knuse en håndfull chips i hånden og fordele dem jevnt utover brødskivene.
  • Ta en brødskive med revet ost og legg den opp. Plasser en brødskive med osteskiver, med ostesiden ned, mot den første brødskiven. Legg deretter en annen brødskive med revet ost over de to andre, med osten ned. Smørbrødet skal bestå av tre brødskiver, med all osten inni. Trykk smørbrødet sammen, smør litt ekstra smør på yttersidene, og stek det litt til på hver side.
  • Løft smørbrødene av bålet og legg dem på et skjærebrett. Lag en dobbel porsjon ved å skjære brødene diagonalt. Plasser trekantene oppå hverandre, og topp generøst med chips og revet parmesan. Server med ketchup eller en dipp etter eget ønske. Nyt maten, utsikten og friheten!