Gulrotscones
Ingredienser:
- 3 dl rugmel
- 1 dl havregryn
- 2 dl gulrøtter
- 1 ss chiafrø
- 2 klyper salt
- 2 ts kanel
- 2 ts bakepulver
- 1 dl skummet melk eller soyayoghurt
- 75 g smør eller vegansk margarin
- 1 egg (for veganske scones kan du erstatte egget med 1 ss chiafrø som har ligget i bløt i vann i over en time. Dette kommer i tillegg til mengden chiafrø som allerede er angitt)
- 1 ss honning eller agavesirup
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 225 grader.
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og rør rundt.
- Finhakk det romtempererte smøret i blandingen.
- Tilsett resten av ingrediensene og rør til det blir en relativt klissete røre.
- Del deigen i åtte biter og trill dem til kuler (fukt hendene slik at det ikke kleber seg så mye deig på fingrene).
- Legg bollene på et brett med bakepapir og flat dem litt ut med en gaffel slik at de får en fin overflate. Stek dem i ovnen på 225 grader i ca. 10-15 minutter avhengig av hvilken ovn du har.
- Til mine scones serverer jeg en deilig mascarpone med sitroncest toppet med bringebær og sitronmelisse. Et vegansk alternativ er kokosfett, mandelsmør, hjemmelaget blåbærsyltetøy, blåbær og litt frisk timian. Håper du liker det!
Matskaper & fotograf: Agnes Maltesdotter