Hjemmelaget is
Å ta med is på tur er en fin måte å kose seg på! Kjøp iskrem og øs den opp i en mattermos, eller lag din egen. Her er tre oppskrifter på iskrem som er enkle å lage, men som smaker himmelsk. Topp den med friske bær, strøssel eller noe annet godt. Så kan festen begynne!
Hjemmelaget is med kondensert melk
8 porsjoner
- 5 dl pisket kremfløte
- 1 boks søtet kondensert melk (400 g)
- Valgfri smakstilsetning, f.eks. blåbær, bringebær, kokos, sjokolade eller vanilje. Juster mengden etter hvor mye smak du vil ha på iskremen.
Slik gjør du:
- Pisk fløten.
- Rør inn den kondenserte melken med eventuell smakstilsetning.
- Vend den piskede fløten inn i den kondenserte melkeblandingen.
- Hell røren i en form og sett den i fryseren. Hvis du har en iskremmaskin, kan du selvfølgelig bruke den.
- Når iskremen er frossen, øser du ut en passende mengde i en mattermos og tar den med på veien!
Hjemmelaget vegansk is
4 porsjoner
- 1 dl cashewnøtter naturell (bløtlegg dem i ca. 2 timer på forhånd)
- 6 dadler
- 1 ts vaniljepulver
- 200 g blåbær (eller annen smakstilsetning, f.eks. bringebær, kokos, sjokolade eller kaffe)
- 1 glass kokoskrem (400 ml)
Slik gjør du:
- Blend dadler og cashewnøtter.
- Tilsett vaniljepulver, kokoskrem og blåbær, og bland alt sammen.
- Hell blandingen i en form og sett den i fryseren i ca. 5 timer. Hvis du har en iskremmaskin, kan du selvfølgelig bruke den.
- Når iskremen er frossen, øser du opp en passende mengde i en mattermos og tar den med på veien!
Hjemmelaget sunn is
4 porsjoner
- 4 frosne bananer (skjær dem i skiver før du fryser dem for å gjøre dem lettere å blende)
- 2 dl melk (havremelk eller kumelk)
- Valgfri smakstilsetning, f.eks. 2 ss kakao, 2 dl blåbær eller 2 ts kanel
Slik gjør du:
- Ha alle ingrediensene i en blender og blend til en jevn masse. Klar til å spises!
- Tips! Topp med knuste, saltede peanøtter for litt crunch.