Julevafler med safran, lettpisket krem, ristede tyttebær & mandler
Plantebaserte, deilige vafler med smak av jul!
Vaffelrøre
4 porsjoner
- 3 1/2 dl havremel
- 1 dl havregryn
- 1 1/2 ts bakepulver
- 1/2 pk safran
- 4 1/2 dl urtedrikk
- 2 ss smeltet kokosolje eller olivenolje + ekstra til steking
- 1 klype salt
Tilbehør:
- 2 dl urtekrem
- 2 dl frosne tyttebær, tint
- 2 ss lønnesirup 1/2 dl ristede mandelflak
Slik gjør du:
Hjemme:
- Visp sammen vaffelrøren, hell over i en termos.
- Visp fløten lett, ha i et glass.
- Bland tyttebær og lønnesirup i et glass.
- Rist mandlene i en tørr stekepanne til de er gylne.
Ute:
- Gjør opp bål, la vaffeljernet bli skikkelig varmt over bålet.
- Pensle vaffeljernet med olje og fyll med røre, stek over åpen ild på begge sider til vaffelen er gyllen og sprø.
- Topp vaffelen med fløte, ristede tyttebær, mandler & lønnesirup.