HovedinnholdUtvidet åpent kjøp til 20. januar 2025* »

Julevafler med safran, lettpisket krem, ristede tyttebær & mandler

Plantebaserte, deilige vafler med smak av jul!

Vaffelrøre

4 porsjoner

  • 3 1/2 dl havremel
  • 1 dl havregryn
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 pk safran
  • 4 1/2 dl urtedrikk
  • 2 ss smeltet kokosolje eller olivenolje + ekstra til steking
  • 1 klype salt

Tilbehør:

  • 2 dl urtekrem
  • 2 dl frosne tyttebær, tint
  • 2 ss lønnesirup 1/2 dl ristede mandelflak

Slik gjør du:

Hjemme:

  • Visp sammen vaffelrøren, hell over i en termos.
  • Visp fløten lett, ha i et glass.
  • Bland tyttebær og lønnesirup i et glass.
  • Rist mandlene i en tørr stekepanne til de er gylne.

Ute:

  • Gjør opp bål, la vaffeljernet bli skikkelig varmt over bålet.
  • Pensle vaffeljernet med olje og fyll med røre, stek over åpen ild på begge sider til vaffelen er gyllen og sprø.
  • Topp vaffelen med fløte, ristede tyttebær, mandler & lønnesirup.