HovedinnholdUtvidet åpent kjøp til 20. januar 2025* »

Kremet pasta med squash & sopp

Ingredienser:

  • 2 porsjoner pasta
  • 0,5 dl solsikkefrø
  • 1,5 dl havredrikk
  • 1 fedd hvitløk
  • 100 g sopp, eller annen sopp
  • ½ squash
  • 1 dl ost, revet
  • Salt og sort pepper
  • Olje til steking

Gjør det hjemme:

Tilbered nøttesausen ved å tørrsteke solsikkefrøene. Bland med havredrikk til en kremet konsistens. Bland godt. Hell over i en flaske eller termos.

Gjør det ute:

  • Finhakk hvitløksfeddene. Hakk soppen. Skjær eller riv squashen i mindre biter.
  • Slå på komfyren og sett på den store kasserollen. Tilsett pastavannet og kok opp med litt salt. Kok pastaen. Når pastaen nesten er ferdig, tar du kjelen av og lar den stå tildekket. Ikke hell av vannet med en gang.
  • Sett den andre kjelen på platetoppen. Varm opp oljen og stek hvitløk og sopp til de er myke. Tilsett squash og stek videre. Krydre med salt og pepper.
  • Hell over den kremete nøttesausen og la den koke inn. Bland inn osten. Hvis du vil ha litt mer væske, tar du fra pastavannet. Hell av pastavannet og bland pastaen i sausen. Rør godt rundt.
  • Smak til med salt og pepper. Server!

Matkreatør: Sophia Miracolo