Lammestek over åpen ild, spisskål, sopp, knollselleri & rømme
Matkreatør: Henrik Orre | Fotograf: Martin Stenmark
2 personer
Ingredienser:
- 300 g lammestek
- 1 liten spisskål
- 300 g østerssopp
- 300 g villsopp
- 1 liten knollselleri
- 2 dl rømme
- 1 sitron
- 2 fedd hvitløk
- 3-4 timiankvister
- Olivenolje
- Salt og sort pepper
- Aluminiumsfolie
- Varmebestandig dørslag av metall
Slik gjør du:
- Pakk hele knollsellerien inn i aluminiumsfolie og legg den i de varme kullene. La den ligge og bli myk i ca. 1 time.
- Skjær soppen og østerssoppen i mindre biter. Grill soppen direkte på bålet i dørslag. Soppen inneholder så mye væske at den ikke brenner seg.
- Del kålen i to, drypp litt olivenolje mellom bladene og tilsett litt salt på snittflaten. Grill den lett på en rist over bålet, og legg den deretter over i stekepannen. Tilsett en klatt smør, hvitløk og timiankvister. Dekk til pannen med aluminiumsfolie og la den stå på svak varme i ca. 25-30 minutter. Skjær kålen i mindre biter og krydre kjøttet med salt og sort pepper.
- Grill på høy varme i 3-4 minutter, og stek deretter på lavere varme i ytterligere 5-6 minutter.
- Riv et fedd hvitløk og skallet av en sitron i rømme. Smak til med salt og sort pepper. Server med den bakte knollsellerien.