Pannekaker på stormkjøkkenet
Matkreatør: Fredrik Nylén | Fotograf: Bastien Artigas 4 porsjoner
Pannekakerøre
Ingredienser:
- 3,5 dl hvetemel
- 2,5 dl melk
- 2 ts bakepulver
- 0,5 ts salt 1 ts vaniljesukker
- 2 ss smør 1 egg
- Smør til baking
Smuldre havre og mandel
Ingredienser:
- 50 g smør
- 25 g havregryn
- 25 g malte mandler
- 50 g sukker
- 50 g hvetemel
Slik gjør du:
- Bland alle ingrediensene til smuldret havre og mandel slik:
- Bland alle ingrediensene til smuldret mandel og havre. Den kan forstekes i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter, eller lages i stekepannen ute.
- Bland de tørre ingrediensene til pannekakene i en bolle og smelt smøret.
- Tilsett melken i bollen og visp til en jevn masse. Avslutt med å vispe inn egget og det smeltede smøret. Hell røren over i en stor flaske og pakk den i ryggsekken.
- Stek pannekakene i smør i en middels varm stekepanne til de er gylne.
- Server pannekakene med lønnesirup, smuldret havre og mandel og friske bær.