Pizza over åpen ild
Matskaper: Jessie Sommarström | Fotograf: Jenny Unnegård
Ingredienser:
- Pizzadeig (oppskrift er lengre ned på siden)
- 1 knippe asparges i mindre biter
- 250g crème fraiche
- 40g modnet ost
- 1-2 dl rapsolje
- Villplukket persille, vårløk og løkurt
Slik gjør du:
- Du trenger en stekehelle/stekepanne og et rivjern.
- Plasser stekehellen/stekepannen over åpen ild.
- Ha mel på hendene, ta opp deigen å dra den ut til den blir noen millimeter tynn.
- Når stekehellen/stekepannen har blitt varm, hell i olje og legg på deigen, stek deigen gyllen å snu den for å steke den på andre siden. Legg deretter deigen på skjærebrettet.
- Stek aspargesen til den er nesten klar. Riv persillen i mindre biter, vend rundt å salt.
- Ta på crème fraiche på pizzaen, topp med asparges, vårløk, løkurt og revet ost.
Pizzadeig oppskrift
Denne pizzadeigen tar litt tid å lage, men gjøres enkelt og er absolutt verd det. Lag den hjemme å ta den med ut i skogen.
Ingredienser (4 personer):
- 600g (ca. 10dl) hvetemel med høyt proteininnhold
- 12g (2ts) salt
- 4g tørrgjær eller 8g ferskgjær
- 400g (4dl) vann
- 10g (en knapp ss) rapsolje
Slik gjør du:
- Løs opp gjæren i kaldt vann i en bolle, rør inn mel og salt. Bland sammen til en jevn deig og dekk den med plast. La deigen heve i romtemperatur i 8-10 timer.
- Del deigen i fire like store deler. Form dem til boller ved å strekke ut en bit av deigen, trykk den ned i midten, gjenta noen ganger til deigen blir jevn, deretter ruller du den til en rund bolle. Olje inn deigene med litt rapsolje, og legg dem i en plastpose som er smurt med rapsolje. Den skal være romslig, i og med at deigene kommer til å heve. Dekk til med plast eller en boks med tett lokk.
- La deigen stå i kjøleskapet i 3 døgn. Pakk ned deigen i en tettsittende krukke med lokk, og ta med litt ekstra mel i pakningen.