HovedinnholdUtvidet åpent kjøp til 20. januar 2025* »

Pizza over åpen ild

Matskaper: Jessie Sommarström | Fotograf: Jenny Unnegård

Ingredienser:

  • Pizzadeig (oppskrift er lengre ned på siden)
  • 1 knippe asparges i mindre biter
  • 250g crème fraiche
  • 40g modnet ost
  • 1-2 dl rapsolje
  • Villplukket persille, vårløk og løkurt

Slik gjør du:

  • Du trenger en stekehelle/stekepanne og et rivjern.
  • Plasser stekehellen/stekepannen over åpen ild.
  • Ha mel på hendene, ta opp deigen å dra den ut til den blir noen millimeter tynn.
  • Når stekehellen/stekepannen har blitt varm, hell i olje og legg på deigen, stek deigen gyllen å snu den for å steke den på andre siden. Legg deretter deigen på skjærebrettet.
  • Stek aspargesen til den er nesten klar. Riv persillen i mindre biter, vend rundt å salt.
  • Ta på crème fraiche på pizzaen, topp med asparges, vårløk, løkurt og revet ost.

Pizzadeig oppskrift

Denne pizzadeigen tar litt tid å lage, men gjøres enkelt og er absolutt verd det. Lag den hjemme å ta den med ut i skogen.

Ingredienser (4 personer):

  • 600g (ca. 10dl) hvetemel med høyt proteininnhold
  • 12g (2ts) salt
  • 4g tørrgjær eller 8g ferskgjær
  • 400g (4dl) vann
  • 10g (en knapp ss) rapsolje

Slik gjør du:

  • Løs opp gjæren i kaldt vann i en bolle, rør inn mel og salt. Bland sammen til en jevn deig og dekk den med plast. La deigen heve i romtemperatur i 8-10 timer.
  • Del deigen i fire like store deler. Form dem til boller ved å strekke ut en bit av deigen, trykk den ned i midten, gjenta noen ganger til deigen blir jevn, deretter ruller du den til en rund bolle. Olje inn deigene med litt rapsolje, og legg dem i en plastpose som er smurt med rapsolje. Den skal være romslig, i og med at deigene kommer til å heve. Dekk til med plast eller en boks med tett lokk.
  • La deigen stå i kjøleskapet i 3 døgn. Pakk ned deigen i en tettsittende krukke med lokk, og ta med litt ekstra mel i pakningen.