Risotto med hjertemuslinger på stekehelle
Ingredienser:
- Vongole, hjertemuslinger eller lignende
- Hvitløk og kryddergrønnsaker
- Risottoris, i underkant av en desiliter per person
- Finhakket skarlagenløk
- Svak kyllingkraft
- God hvitvin
- Smør
- Parmesan
- Salt
- Pepper
- Olivenolje
Slik gjør du dette:
- Begynn med å varme opp kyllingkraften og hold den varm. Jeg pleier ikke å bruke en veldig sterk buljong, da parmesan, vin og musling har mye smak.
- Hell rikelig med olivenolje på koketoppen og tilsett muslingene, hvitløk og urter. Vend dem forsiktig rundt. Tilsett en god skvett vin og dekk til med lokk eller folie for å dampe muslingene. Etter noen minutter vil de ha åpnet seg. Sett til side og spar på kraften.
- Stek risen og løken forsiktig i olivenolje. Den skal ikke ta farge, bare bli litt blank. Hell på rikelig med god vin, tilsett muslingvann og kyllingkraft til risen er helt dekket. Nå gjelder det å holde øye med at risen hele tiden er dekket av væske og ikke reduseres for mye eller brenner seg fast. En utfordring over åpen ild! Risen skal binde væsken, men den må ikke bli tykk. Rør hele tiden og tilsett varm buljong til risen føles "al dente".
- Smak til med mer vin, salt og pepper. Risottoen skal være for løs. Tilsett smør og parmesan for å binde væsken. Det skal ikke bli en papiraktig grøt, men være flytende. Tilsett muslingene og la dem varme forsiktig.
- Topp med litt mer parmesan. Nyt rett fra stekehellen!
Matkreatør: Petter Askergren | Fotograf: Nicke Johansson