Risotto med safran og stjerneanis
Matkreatør: Dante Zia | Fotograf: Peter Westrup
Ingredienser:
- 2 ss smør
- 2 ss finhakket sjalottløk
- 1 liter vann
- 1/2 dl tørr hvitvin
- 1/2 pakke safran
- 2 stjerneanis
- 2 dl carnaroliris
- 1,5 terninger kyllingkraft
- 1/2 dl kremfløte
- 1 dl finrevet parmesan
- Sitronsaft om ønskelig
- Fersk gressløk
Slik gjør du:
- Kok opp vannet og sett det til side. Det skal brukes til å koke risottoen og bør småkoke hele tiden
- Smelt smøret i en stekepanne med høy kant. Fres løken i 2-3 minutter, tilsett risen og fres i ytterligere 2 minutter. Tilsett safran, stjerneanis og vin. Når vinen har kokt bort, tilsett buljongterningene og ca. 2 dl av det kokende vannet
- Rør i risen hele tiden, og tilsett vann når den begynner å tørke ut i pannen. Fortsett i ca. 15 minutter, til risen er al dente
- Når risen er al dente, tar du stekepannen til side og tilsetter kremfløte og parmesanost under konstant omrøring. Her kan du justere konsistens og smak. Hvis den er for løs, setter du den tilbake på varmen til noe av vannet fordamper og risottoen blir litt fastere. Hvis risottoen er for fast, tilsett vann i stedet. Jeg liker risottoen min kremet og ganske løs.
- Server med nykuttet gressløk, mer parmesanost og eventuelt litt sitronsaft. Spis med en gang.