HovedinnholdUtvidet åpent kjøp til 20. januar 2025* »

Sjokoladefondant

Matkreatør: Naturens Hemligheter | Fotograf: Martin Stenmark

Ingredienser:

  • 100 g smør
  • 150 g mørk sjokolade
  • 2 egg
  • 2 eggeplommer
  • 0,5 dl strøsukker
  • 2 ss hvetemel
  • Smør til formene

Slik gjør du:

  • Smelt smøret i en kjele og ta det av varmen
  • Bryt sjokoladen i biter og smelt dem i smøret
  • Visp sammen egg, eggeplommer og sukker i en bolle.
  • Visp også inn melet, og tilsett deretter sjokolade- og smørblandingen
  • Bland til det blir en glatt, blank krem. Frem til dette punktet kan du forberede deg hjemme. Røren kan oppbevares i en sprøytepose og tas med på reisen
  • Smør smørbrødjernet og varm det opp i ilden. Hell røren i pannen og varm den over ilden i 1-3 minutter på hver side, og hold øye med at den ikke brenner seg
  • La fondanten hvile en stund, og server den deretter på et fat med valgfritt tilbehør.