Sjokoladefondant
Matkreatør: Naturens Hemligheter | Fotograf: Martin Stenmark
Ingredienser:
- 100 g smør
- 150 g mørk sjokolade
- 2 egg
- 2 eggeplommer
- 0,5 dl strøsukker
- 2 ss hvetemel
- Smør til formene
Slik gjør du:
- Smelt smøret i en kjele og ta det av varmen
- Bryt sjokoladen i biter og smelt dem i smøret
- Visp sammen egg, eggeplommer og sukker i en bolle.
- Visp også inn melet, og tilsett deretter sjokolade- og smørblandingen
- Bland til det blir en glatt, blank krem. Frem til dette punktet kan du forberede deg hjemme. Røren kan oppbevares i en sprøytepose og tas med på reisen
- Smør smørbrødjernet og varm det opp i ilden. Hell røren i pannen og varm den over ilden i 1-3 minutter på hver side, og hold øye med at den ikke brenner seg
- La fondanten hvile en stund, og server den deretter på et fat med valgfritt tilbehør.
Lage mat ute