HovedinnholdUtvidet åpent kjøp til 20. januar 2025* »

Smørbrød i vaffeljern

Ingredienser:

  • 4 mellomstore søtpoteter eller 2 store
  • 1 sitron
  • Surdeigsbrød
  • ca. 7 champinjoner
  • Noen dråper trøffelolje
  • Smør
  • 1 pakke fetaost
  • To blad grønnkål
  • Fersk persille

Gjør slik:

Så er verdens godeste vaffelsmørbrød her. Har du gammelt brød hjemme, og egentlig litt av hvert i kjøleskapet, er dette min absolutte favoritt å ha over åpen ild på hverdagseventyret, jeg pleier å pepre dem hjemme og så får bålet gjøre sitt.

Jeg koker søtpoteten til den blir myk, så moser jeg den sammen med sitronsaften og smaker til med salt og rosépepper. Jeg skjærer soppen i skiver og steker den i smør, når den har fått farge tilsetter jeg trøffelolje (mengde etter ønske), men bare noen dråper, og til slutt tilsetter jeg hakket persille. Jeg smører smørbrødet med smør, søtpotetkremen, legger ca. to skjeer av soppen på toppen, smuldrer over fetaosten, topper med grønnkål og avslutter med en brødskive på toppen. Press sandwichen sammen og legg den i vaffeljernet som du allerede har varmet opp over bålet, så er det bare å vente på vaffelsandwichen!

Matskaper & fotograf: Agnes Maltesdotter