HovedinnholdJulegave i siste liten – kjøp et gavekort »

Sobanudler & kantareller i misobuljong 

Matkreatør: Frida Ronge | Fotograf: Malin Fränberg 

  • 125 g sobanudler
  • 100 g bladspinat eller babyspinat
  • 100 g blandet sopp
  • 2 stk vårløk
  • 2 økologiske egg (kokes i 6 minutter på forhånd eller soyapickles, se oppskrift nedenfor)
  • Matolje (1 ts hakket chili eller chilipulver)

Buljong:

  • 8 dl vann
  • Ca. 3 ss hvit miso
  • 2 soppbuljongterninger
  • 2 ss ristede sesamfrø
  • Japansk soya

Slik gjør du:

  • Kok opp vann og blansjer spinaten, ta opp spinaten og tilsett nudlene og kok etter anvisningene på pakken (vanligvis 4-6 minutter)
  • Hell av vannet og tilsett litt olje slik at nudlene ikke klistrer seg sammen og ha rett i skålene
  • Rens og stek soppen i matolje, når soppen er gyldenbrun legger du den til side på en tallerken. Kok opp vann i samme kjele og tilsett soppbuljongterningene, og senk temperaturen etter hvert som det koker. Smak til buljongen med miso og soyasaus (evt. litt chili), og pass på at buljongen ikke koker når du tilsetter misoen. Skjær vårløken i tynne skiver
  • Legg den blancherte spinaten, den stekte soppen, egget, løken og de ristede sesamfrøene på nudlene i bollen, og tilsett den varme miso-soppbuljongen.

Soyasyltede egg:

  • 2 mellomstore egg
  • 1 dl japansk soyasaus
  • 1 dl vann 1 klype chilipulver eller
  • 1 bit fersk chili
  • 1 hakket hvitløksfedd
  • 1 ss revet ingefær

Slik gjør du:

  • Kok eggene i 6 minutter, skyll dem under kaldt vann og skrell dem.
  • Bland soya, vann, chilipulver, hvitløk og ingefær, og tilsett eggene.
  • La dem marinere i 10-12 timer, og pakk eggene i et lite glass med ca. 4 ss av marinaden.