Tortilla med bønner og mangosalsa
Matkreatør: Hanna Olvenmark
2 porsjoner
Tid ca. 20 min
Bønner:
- 3 dl svarte bønner, kokte 0,5 dl bønnepasta eller vann
- 1 laurbærblad
- 1 ts spisskummen
- 1 ts paprika
- ½ grønnsaksbuljongterning
Salsa:
- 1 tomat
- 2 dl frossen mango
- 1 ss frossen eller fersk koriander
- ½ rødløk
- 1 ss limesaft
Tortillabrød:
- 2 dl hvetemel
- 0,5 ts bakepulver
- 0,5 ts salt
- 0,5 ss raps- eller olivenolje
- 2-3 ss vann
Hjemme:
- Ha alle krydder i et glass. Bland sammen de tørre ingrediensene til brødet, og ha i et glass eller en pose.
Lag salsaen:
- Hakk tomat og løk, og ha i et glass sammen med frossen mango.
- Mangoen trenger ikke å være tint, men del gjerne bitene for å gjøre dem litt mindre.
- Bland med litt hakket koriander og limesaft.
Ute:
- Slå på stormkjøkkenet og sett på en av pannene. Tilsett bønner, vann/bønnepasta og alle krydderne, og la det koke på svak varme i ca. 10 minutter. Rør av og til slik at det ikke brenner seg fast.
- Tilsett olje og vann i posen eller boksen med melblandingen. Kjevle eller press ut tortillaene til runde brød. En vannflaske fungerer for eksempel godt som kjevle.
- Når bønneblandingen er ferdig kokt, setter du den til side og slår på stekepannen i stedet. Stek brødene i en tørr stekepanne slik at de får farge på begge sider.
- Server med bønneblandingen, salsa og eventuelt litt creme fraiche hvis du vil ha det til.