HovedinnholdUtvidet åpent kjøp til 20. januar 2025* »

Tortilla med bønner og mangosalsa

Matkreatør: Hanna Olvenmark

2 porsjoner

Tid ca. 20 min

Bønner:

  • 3 dl svarte bønner, kokte 0,5 dl bønnepasta eller vann
  • 1 laurbærblad
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprika
  • ½ grønnsaksbuljongterning

Salsa:

  • 1 tomat
  • 2 dl frossen mango
  • 1 ss frossen eller fersk koriander
  • ½ rødløk
  • 1 ss limesaft

Tortillabrød:

  • 2 dl hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ss raps- eller olivenolje
  • 2-3 ss vann

Hjemme:

  • Ha alle krydder i et glass. Bland sammen de tørre ingrediensene til brødet, og ha i et glass eller en pose.

Lag salsaen:

  • Hakk tomat og løk, og ha i et glass sammen med frossen mango.
  • Mangoen trenger ikke å være tint, men del gjerne bitene for å gjøre dem litt mindre.
  • Bland med litt hakket koriander og limesaft.

Ute:

  • Slå på stormkjøkkenet og sett på en av pannene. Tilsett bønner, vann/bønnepasta og alle krydderne, og la det koke på svak varme i ca. 10 minutter. Rør av og til slik at det ikke brenner seg fast.
  • Tilsett olje og vann i posen eller boksen med melblandingen. Kjevle eller press ut tortillaene til runde brød. En vannflaske fungerer for eksempel godt som kjevle.
  • Når bønneblandingen er ferdig kokt, setter du den til side og slår på stekepannen i stedet. Stek brødene i en tørr stekepanne slik at de får farge på begge sider.
  • Server med bønneblandingen, salsa og eventuelt litt creme fraiche hvis du vil ha det til.