Vafler med brunet smør, kremet potet, kantareller & valnøtter
4 porsjoner
Vaffelrøre:
- 100 g smør
- 3 1/2 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 2 egg
- 4 dl melk
- 1/2 ts salt
Potetkrem:
- 300 g poteter
- 2 1/2 dl rømme
- 1/2 dl majones
- 1 lite glass kapers
- 1/2 dl hakket gressløk
- Salt og sort pepper
Tilbehør:
- 1/2 dl valnøtter
- 100 g kantareller
- Smør til baking
- Salt og sort pepper
Tilbered hjemme:
- Forvarm ovnen til 175 °C.
- Bland rømme, majones, kapers og gressløk. Smak til med salt og pepper.
- Rist valnøttene i ovnen til de er gylne. Hvis du foretrekker å riste dem i en stekepanne over åpen ild, går det også bra.
- Brun smøret i en kasserolle på middels varme til det slutter å syde og blir litt gyllent. Ta av varmen og la det avkjøle seg.
- Visp sammen vaffelrøren og hell den over i en termos.
Lag ute:
- Gjør opp ild. Skjær potetene i biter, kok i vann til de er myke. Sil av og la avkjøle. Bland med sausen og stek soppen i smør til den er gylden. Krydre med salt og pepper.
- La vaffeljernet bli skikkelig varmt over bålet. Pensle vaffeljernet med smør, og hell i røren. Stek over åpen ild på begge sider til de er gylne og sprø.
- Topp vaffelen med de kremete potetene, soppen og valnøttene.
- Tips! Dryss gjerne litt rørte tyttebær på toppen.