HovedinnholdUtvidet åpent kjøp til 20. januar 2025* »

Vafler med brunet smør, kremet potet, kantareller & valnøtter

4 porsjoner

Vaffelrøre:

  • 100 g smør
  • 3 1/2 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 egg
  • 4 dl melk
  • 1/2 ts salt

Potetkrem:

  • 300 g poteter
  • 2 1/2 dl rømme
  • 1/2 dl majones
  • 1 lite glass kapers
  • 1/2 dl hakket gressløk
  • Salt og sort pepper

Tilbehør:

  • 1/2 dl valnøtter
  • 100 g kantareller
  • Smør til baking
  • Salt og sort pepper

Tilbered hjemme:

  • Forvarm ovnen til 175 °C.
  • Bland rømme, majones, kapers og gressløk. Smak til med salt og pepper.
  • Rist valnøttene i ovnen til de er gylne. Hvis du foretrekker å riste dem i en stekepanne over åpen ild, går det også bra.
  • Brun smøret i en kasserolle på middels varme til det slutter å syde og blir litt gyllent. Ta av varmen og la det avkjøle seg.
  • Visp sammen vaffelrøren og hell den over i en termos.

Lag ute:

  • Gjør opp ild. Skjær potetene i biter, kok i vann til de er myke. Sil av og la avkjøle. Bland med sausen og stek soppen i smør til den er gylden. Krydre med salt og pepper.
  • La vaffeljernet bli skikkelig varmt over bålet. Pensle vaffeljernet med smør, og hell i røren. Stek over åpen ild på begge sider til de er gylne og sprø.
  • Topp vaffelen med de kremete potetene, soppen og valnøttene.
  • Tips! Dryss gjerne litt rørte tyttebær på toppen.