Vafler over åpen ild med multebærsyltetøy & fløte
Vaffelrøre (tilberedes hjemme):
- 1 dl fløte
- 1 dl melk
- 2 dl kaldt vann (bruk kullsyreholdig vann for sprøere vafler)
- 4 dl hvetemel
- 125 g smør
- 2 egg
- 1 ts bakepulver
Slik gjør du:
- Smelt smør på svak varme i en kjele. La det avkjøles til ca. 50 grader.
- Visp sammen mel, bakepulver, vann, melk og fløte til en jevn røre.
- Tilsett det smeltede smøret og eggene, litt av gangen, til røren er blank, og hell den over i en egnet beholder. Termos er bra hvis du skal være ute lenge og ikke vil risikere at røren fryser.
Multesyltetøy (tilberedes hjemme):
- 500 g multer
- 250 g syltesukker
- 1/2 dl vann
- 1/2 vaniljestang
Slik gjør du:
- Rens multene.
- Varm multer, syltesukker, vann og vaniljestang i en kasserolle på middels varme og la det småkoke i 10 minutter.
- Hell over i glasskrukke.
- La syltetøyet avkjøles i kjøleskapet (helst i 24 timer).
- Når du har tilberedt vaffelrøre, multesyltetøy og kremfløte, er det bare å pakke ryggsekken og sette kursen mot nærmeste ildsted.
Slik gjør du:
- Tenn opp bålet. Et godt tips når du er ute i naturen er å ta med tørr ved.
- Varm opp vaffeljernet godt.
- Smør jernet med smør og stek til vaflene er gyllenbrune.
- Server med en sjenerøs klatt kremfløte, og spar ikke på multesyltetøyet.
Matkreatør: Johan Bjurström | Fotograf: Per Eriksson