HovedinnholdUtvidet åpent kjøp til 20. januar 2025* »

Vafler over åpen ild med multebærsyltetøy & fløte

Vaffelrøre (tilberedes hjemme):

  • 1 dl fløte
  • 1 dl melk
  • 2 dl kaldt vann (bruk kullsyreholdig vann for sprøere vafler)
  • 4 dl hvetemel
  • 125 g smør
  • 2 egg
  • 1 ts bakepulver

Slik gjør du:

  • Smelt smør på svak varme i en kjele. La det avkjøles til ca. 50 grader.
  • Visp sammen mel, bakepulver, vann, melk og fløte til en jevn røre.
  • Tilsett det smeltede smøret og eggene, litt av gangen, til røren er blank, og hell den over i en egnet beholder. Termos er bra hvis du skal være ute lenge og ikke vil risikere at røren fryser.

Multesyltetøy (tilberedes hjemme):

  • 500 g multer
  • 250 g syltesukker
  • 1/2 dl vann
  • 1/2 vaniljestang

Slik gjør du:

  • Rens multene.
  • Varm multer, syltesukker, vann og vaniljestang i en kasserolle på middels varme og la det småkoke i 10 minutter.
  • Hell over i glasskrukke.
  • La syltetøyet avkjøles i kjøleskapet (helst i 24 timer).
  • Når du har tilberedt vaffelrøre, multesyltetøy og kremfløte, er det bare å pakke ryggsekken og sette kursen mot nærmeste ildsted.

Slik gjør du:

  • Tenn opp bålet. Et godt tips når du er ute i naturen er å ta med tørr ved.
  • Varm opp vaffeljernet godt.
  • Smør jernet med smør og stek til vaflene er gyllenbrune.
  • Server med en sjenerøs klatt kremfløte, og spar ikke på multesyltetøyet.

Matkreatør: Johan Bjurström | Fotograf: Per Eriksson