Varm kakao
Få drikker er så velsmakende og gir en så koselig hverdagsfølelse som varm kakao - en drikk som passer for alle aldre. De fleste barn elsker varm sjokolade og går gjerne ut i skogen, selv om det regner, hvis de vet at det venter en koselig varm sjokoladestund i en lysning. Mens de varmer hendene på det varme kruset og trekker sjokoladeduften inn, blir du kanskje minnet om dine egne skogsturer fra barndommen.
Varm kakao i termos, over åpen ild eller stormkjøkken
Den enkleste måten å lage varm kakao på er selvsagt å lage den hjemme og ta den med i termos, men å tilberede den på stedet gir turen en ekstra dimensjon. Hvis du har forberedt riktig mengde ingredienser hjemme, kan du enkelt tilberede den varme sjokoladen på et stormkjøkken eller over åpen ild. Det er noe spesielt med å tenne opp et bål, se det vokse og lytte til den varme knitringen mens den varme sjokoladen blir klar.
Oppskrifter på luksuriøs varm kakao
Varm kakao kan selvsagt lages på mange forskjellige måter og kan varieres i det uendelige. Her er noen av våre favorittoppskrifter på luksuriøs varm sjokolade som er vel verdt å prøve:
Ingredienser:
- 100 g fin sjokolade
- 60 g råsukker
- 1 dl fløte
- En klype ekte vaniljepulver
- 1 g salt
- Melk til servering
Slik gjør du:
- Hakk sjokoladen grovt.
- Ha alle ingrediensene, unntatt melken, i en blender og bland til sjokoladen er i små biter.
- Varm opp 2,5 dl melk og bland inn 0,5 dl av sjokoladeblandingen.
- Topp med lettpisket krem!
Vegansk luksuskakao med kokos
- Vegansk sjokoladedrikk
Ingredienser:
- 1 dl kokosmelk
- 3 dl havre- eller mandeldrikk
- 1 1/2 ss kakao
- 2 ts agavesirup
- Kokosflak til å toppe med
Pisket kokoskrem:
- 1 glass kokoskrem (400 ml)
- 2 ss agavesirup
- 1 klype vaniljepulver
Slik gjør du:
- Begynn med å sette glasset med kokoskrem i kjøleskapet i minst 4 timer.
- Ta glasset ut av kjøleskapet, åpne og løft ut det øverste laget med fløte som har stivnet i en bolle.
- Pisk fløten luftig og tilsett agave og vaniljepulver.
- Varm kokosmelk, havre- eller mandeldrikk, kakao og agave i en kjele til det nesten koker.
- Hell over i krus og topp med kokoskrem og kokosflak.