Vegansk rødbetgryte med hvite bønner
4 porsjoner
Ingredienser:
- 2 gule løk
- 150 g tørre hvite bønner
- 500 g ferske rødbeter
- 2 fedd hvitløk
- 2 gulrøtter
- 3-5 poteter
- 200 g knollselleri
- 2 ss olje
- Ca. 7 dl grønnsaksbuljong
- 2 ss rødvinseddik
- 1,5 ts salt
- ½ ts sort pepper
- ½ ts hel spisskummen
- ½ ts timian
- 1 laurbærblad
- Ferskhakket persille og revet pepperrot til servering.
- Grovt brød
Slik gjør du dette:
- Legg de hvite bønnene i bløt over natten og kok dem i ca. 30-40 minutter.
- Skjær rotfruktene og løken i grove biter. Hakk hvitløken.
- Varm opp en stor panne og tilsett olje. Fres løk og hvitløk uten at det tar farge.
- Tilsett knollselleri, gulrot og rødbeter og fres sammen med løken. Tilsett alle krydderne og la dem også steke med en stund - Hell i eddik og buljong så det dekker, og kok opp.
- Tilsett potetbitene
- La det småkoke til rotfruktene begynner å bli møre. Dette tar ca. 20-30 minutter, avhengig av hvor store bitene er.
- Tilsett de ferdigkokte bønnene og kok i noen minutter til.
- Smak til med salt og pepper, og mer eddik hvis du ønsker mer syrlighet.
- Server med fersk persille, revet fersk pepperrot og et godt brød.
Matkreatør: Stefan Lundgren | Fotograf: Bastien Artigas