HovedinnholdUtvidet åpent kjøp til 20. januar 2025* »

Vegansk rødbetgryte med hvite bønner

4 porsjoner

Ingredienser:

  • 2 gule løk
  • 150 g tørre hvite bønner
  • 500 g ferske rødbeter
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 gulrøtter
  • 3-5 poteter
  • 200 g knollselleri
  • 2 ss olje
  • Ca. 7 dl grønnsaksbuljong
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1,5 ts salt
  • ½ ts sort pepper
  • ½ ts hel spisskummen
  • ½ ts timian
  • 1 laurbærblad
  • Ferskhakket persille og revet pepperrot til servering.
  • Grovt brød

Slik gjør du dette:

  • Legg de hvite bønnene i bløt over natten og kok dem i ca. 30-40 minutter.
  • Skjær rotfruktene og løken i grove biter. Hakk hvitløken.
  • Varm opp en stor panne og tilsett olje. Fres løk og hvitløk uten at det tar farge.
  • Tilsett knollselleri, gulrot og rødbeter og fres sammen med løken. Tilsett alle krydderne og la dem også steke med en stund - Hell i eddik og buljong så det dekker, og kok opp.
  • Tilsett potetbitene
  • La det småkoke til rotfruktene begynner å bli møre. Dette tar ca. 20-30 minutter, avhengig av hvor store bitene er.
  • Tilsett de ferdigkokte bønnene og kok i noen minutter til.
  • Smak til med salt og pepper, og mer eddik hvis du ønsker mer syrlighet.
  • Server med fersk persille, revet fersk pepperrot og et godt brød.

Matkreatør: Stefan Lundgren | Fotograf: Bastien Artigas