Villsvinwrap
Stekt villsvin:
- 1 kilo svinekam av villsvin
- 1 sitron, revet skall
- 2-3 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ss olje
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Kydre kjøttet med salt og pepper. Bland sitronskall, hvitløk og olje og masser det inn i steken. Mariner i minst 4 timer, gjerne over natten. Stek steken i en støpejernsgryte med lokk for jevn varme, til kjøttet når en indre temperatur på 65 grader. Eller stek hjemme i stekeovn på 125 grader. La steken hvile i ca. 10 minutter, og pakk den deretter inn i folie til den er avkjølt.
Flatbrød:
- 5 dl gresk yoghurt
- 5 dl hvetemel
- 1,5 ts bakepulver
- salt
- 0,5 ts malt kardemomme
Slik gjør du:
- Bland bakepulver, salt, kardemomme og mel. Tilsett yoghurten og elt sammen, deigen skal være ganske klissete.
- Kjevle ut deigen til tynne kaker. Snu og mel ofte. Grill i en tørr, middels varm panne, og snu når brødet begynner å bli brunt. Du får en god temperatur hvis stokkene er halvbrente. Ta det første brødet og smak på et stykke, slik at du vet hvor lenge det må grilles for å bli gjennomstekt. Pakk det inn i et håndkle eller lignende mens du griller resten.
- Tilbehør: Sennep, enebærmajones, villsalat, eple- og havtornmarmelade.
Ved servering:
- Skjær villsvinbiffen i tynne skiver. Smør et lag med sennep og enebærmajones over hele brødet. Legg salaten på en linje i midten, men la det være litt plass i bunnen der brødet skal brettes sammen. Legg skiver av villsvin på salaten. Topp med havtornmarmelade. Brett opp den nederste delen, ca. 4-5 cm, og deretter kantene til du har en wrap.
Matkreatør: Helena Hjort | Fotograf: Robert McNamee