Vintercidercocktail
Varm julevin
4-6 personer
- 1 flaske alkoholfri rødvin
- 1 appelsin
- 1 dl tyttebær eller tyttebær
- Nellik
- Stjerneanis
- Kanel
- Ingefær skåret i skiver
- Brunt sukker
– Skjær ingefæren i biter. Skjær en halv appelsin i skiver. Press saften fra den andre halvdelen ned i gryten. Tilsett vinen og resten av krydderne og bærene i gryten. Heng over bålet eller sett på platetoppen. La det varme opp, men ikke koke. La det varme i minst 15 minutter. Server deretter i en bolle eller et emaljekrus og pynt med appelsin og kanelstang.
Vintercidercocktail
4-6 personer
- 8 norske epler
- 8 kanelstenger
1 mellomstor ingefær - 1 dl norsk honning
- Fersk rosmarin
- Nellik
- 2 termosflasker
Pynt: nellik, ingefær, rosmarin, kanelstang, kongle
– Skjær eplene og ingefæren i biter og kok dem opp i en kasserolle. Tilsett to kanelstenger. Når eplene og ingefæren har myknet, fjerner du kanelstengene, siler og presser all væsken fra eple- og ingefærmosen over i en bolle. Rør inn honningen. La avkjøle og hell over i den ene termosen. Fyll den andre termosen med is. I skogen - fyll glassene med is og hell på epledrikken. Pynt med ingefær, rosmarin og kanel. Pynt med en kongle rullet i glør, som vil røyke fint i glasset.
Ristede kastanjer
- Skjær et kryss i hver kastanje og legg den på glørne i ca. 20 minutter. Rør om fra tid til annen.
Matkreatør: Bella Porcile | Fotograf: Forrest & Indiana D´Andreae