HovedinnholdUtvidet åpent kjøp til 20. januar 2025* »

Wraps med tang & strandurter 

Matkreatør: Linnea Sjögren & Karolina Martinsson | Fotograf: Tim Kristensson 

Wraps

  • 3 dl hvetemel
  • 1-2 ts tørkede flak av sukkertang eller sukkerrør
  • 2 dl vann
  • Sesamolje
  • Bland mel og tangflak.

Rør inn 2 dl kokende vann. Elt deigen til den er glatt. La hvile i 30 minutter. Form åtte kuler og pensle med sesamolje. Sett dem sammen to og to, og deretter kjevle dem til de har blitt tynne. Snu og stek dem på middels varme. Trekk de to brødene forsiktig fra hverandre. Oppbevares i et lett fuktig håndkle.

Tang- og tomatsalat med strandurter

  • 2 dl blæretang og pukkeltangskudd (tynne deler av tangen i enden av ryggraden)
  • 20 små tomater i halvdeler
  • Blader av f.eks. strandmelle, strandstjerne
  • Smør/olje
  • Salt

Kok tangen i 5 min i lettsaltet vann. Stek den ferdigkokte tangen i smør/olje. Bland i tomatene og til slutt bladene. La alt bli lunkent. Smak til med salt.

Stekt ost i rørskorpe

  • 250 g norsk grillost/halloumi
  • 2 dl rørhinne (tang)
  • 1⁄2 dl maizena
  • 4 dl nøytral olje

Skyll rørhinnen godt i minst tre omganger med saltet vann for å fjerne sand og smådyr. Klem ut alt vannet og bland rørhinnen og maizena. Skjær grillosten i terninger på 2 x 2 cm. Vikle hinnen rundt hver osteterning. Varm opp oljen til 160 grader. Frityrstek ostebitene. Reduser varmen hvis tangen svir seg.

Strandkvanne-tzatziki

  • 2,5 dl fast yoghurt
  • 10 cm agurk
  • salt
  • 1-2 ss tynne strandkvanneblader
  • salt og pepper

Riv agurken grovt. Dryss over salt. La stå i 15 minutter. Klem ut væsken. Bland yoghurt, agurk og finstrimlet strandkvanne. Smak til med salt og pepper og server i flatbrødene. Dryss over strimlede rosenblader.