Hovedinnhold

Kaffe to go

Det er noe spesielt med kokekaffe, i tillegg til at den selvfølgelig er usedvanlig velsmakende. Her finner du vårt utvalg av kokekaffe, blant annet fra Lemmel, men også andre ting som passer til. Her har vi samlet kaffekanner, krus, kopper og annet tilbehør for deg som vil oppleve en kaffepause på eventyr.

Kok kaffe i en kaffekanne over åpen ild

Du kan selvfølgelig lage kaffe hjemme på komfyren, men det er noe spesielt med å tenne opp et bål og la kaffen koke langsomt. Lytte til ilden som knitrer og kjenne kaffeduften som siver gjennom trærne. Som alltid når du lager bål, må du sørge for å brenne trygt i naturen.

Slik lager du pulverkaffe i en kaffekanne

Er du lei av pulverkaffe og har lyst til å prøve å koke kaffe for første gang? Det er ikke vanskelig, men det kan være verdt å prøve hjemme på komfyren i en vanlig kanne først, slik at du er godt forberedt når du er ute og reiser. Når du har prøvd det på forhånd, er det lettere å få et godt resultat selv om du ikke orker eller været ikke er det beste. Når du skal på en dagstur der du planlegger å koke kaffe, må du først tenke på hvordan du skal få tak i vann. Vil det være rent vann fra en fjellbekk, eller må du ta med vann fra springen hjemmefra? Skal du bruke åpen ild eller komfyr? Skal dere velge hele kaffebønner slik at dere må male dem på stedet, eller skal dere ta med ferdigmalt kaffe? Hvis dere er flere som skal drikke, må dere huske å ta med kopper og krus til alle. Når dere skal i gang med kaffen, er det flere måter å gjøre det på, men her er én måte:

  • Hvis du har med deg hele bønner, begynner du med å kverne dem grovt.
  • Mål opp den grovmalte kaffen i henhold til anvisningene på pakken, og hell den i gryten eller kaffekannen. Hvis du tilsetter kaffen før vannet, blir den lettere å blande og risikoen for klumper reduseres.
  • Mål opp vannet og hell det i.
  • Sett kaffekjelen eller kasserollen på den valgte varmekilden.
  • Når kaffen akkurat begynner å boble i kantene og skumme opp, tar du den av varmen. Den optimale temperaturen er rundt 94-98 °C, like før den begynner å koke. Kokekaffe skal ikke kokes, selv om det høres slik ut av navnet. Det er lett for kaffe å koke, så hold godt øye med den. Hvis den koker kan den bli bitter og det smaker ikke så godt.
  • Rør om og la den stå i ca. syv minutter slik at kaffegruten synker til bunns. Da er den klar til å drikkes. Hvis du har med deg en termos og ikke drikker opp alt, kan du helle over resten og ta med deg til neste pause.

Det finnes mange kaffeoppskrifter, så prøv deg frem og finn din favoritt.

Resultater
11 Produkter